maanantai 25. toukokuuta 2015

Liimanninkoski

Auton ostamisen myötä olen ottanut yhdeksi tavoitteeksi tutustua lähiseudun retkeily- ja nuotiopaikkoihin, joissa voisi käydä pikaisestikin. Mm. Luontoon.fi-sivustolta löytyy hyviä paikkavinkkejä. Yksi sellainen on Liimanninkoski, jonne lähdimme tutustumaan viime perjantaina. Tarkoituksenamme oli kiertää polkua pitemmän reitin kautta ja vasta sitten pysähtyä laavulle. Risteyskohtaa ei oltu maastoon kuitenkaan merkitty tai emme sitä huomanneet ja olimmekin laavulla tuotapikaa. Emme sitten lähteneet enää kiertelemään, vaan jäimme tekemään nuotiota ja kuvaamaan kosken ympäristöä. Aika kului koskella nopeasti ja ilta painoi työpäivän jälkeen pian päälle, joten polun kokonaan kiertäminen jäi toiseen kertaan. 

Parkkipaikalta luontopolulle pääsee lammasaitauksen läpi. Aitauksessa ei ollut vielä asukkaita. Aitauksen sisältä löytyy vanha maatalousrakennus, jossa on mm vanhoja maatalouden työkoneita sekä toisella puolen latoa on uuden näköiset pihakalusteet. Paikka on todennäköisesti retkeilykohteena melko tuore,sillä kartoista löytyy päiväys tammikuulta 2014. Polku kulkee alkumatkan lampaiden laidunalueen poikki.

Laidunalueen reunalla on vanha aitta. Näiltä kohdin polku sukeltaa lehtometsän uumeniin. Taustalla kuuluu voimistuva kosken kuohunta. Emme ehtineet kauaankaan kävellä, kun löysimme jo laavulle, joka on ihan kosken lähettyvillä. Kannattaa käydä, jos on liikkeellä Muhoksen suunnalla. Paikka on hyvä päiväretkikohde vähän kauempaakin tulevalle ja sopii myös lasten kanssa liikkuville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisua.