sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Myllykoskella

Loman yhtenä kohteena oli Myllykoski. Tuo monille tutuksi tullut paikka Pienen Karhunkierroksen varrella. Väkeä oli liikkeellä runsaasti, mutta kylmä keli oli hävittänyt sääsket. Niitä olisi lämpimänä kesäpäivänä ollut kiusaksi asti, nyt säätila pysytteli 8-10 asteen välillä eikä sääskistä ollut haittaa. Jos olisin ollut retkelläni yksin, olisin kiertänyt koko Pienen Karhunkierroksen, mutta nyt piti kaverin takia tyytyä vain kävelyyn Myllykoskelle ja takaisin p-paikalle. Hyvä mieli jäi kuitenkin tästäkin.

Polun varrelta bongasin taas kukan, jota en tunnistanut. Kiitos Seitalle tunnistusavusta.
Isotalvikki


Vanamoja näkyi täälläkin runsaasti. Niistä sain otettua paljon kuvia.
Tämä kukkanen kasvoi niin vaikeassa paikassa, etten saanut siitä kunnollista kuvaa. Olisi pitänyt pystyä kumartumaan, mutta sellaiseen en sateen kastelemalla kalliolla uskaltanut. Tunnetko tämän? Kiitos Kirlah tunnistuksesta.
Tähtitalvikki
Pilvipoutainen päivä antoi väliin auringonpaistetta. Palatessamme p-paikalle, aurinko alkoi paistamaan oikein kunnolla. Vielä poistullessamme järvi peilasi kuitenkin tyyneltä pinnaltaan runsaita pilvikerroksia. Ei uskoisi heinäkuun keliksi, ellei tietäisi niin olevan. Matkakertomus vielä jatkuu... 

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla kuusamolainen perussää tänä kesänä tuo kahdeksan lämpöastetta ja pilvistä.
    Valkoinen kellokukka on isotalvikki.

    VastaaPoista
  2. Komeat kosket siellä päin. Ja tuo toinen, alempi valkoinen on tähtitalvikki.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisua.