sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Porkkanakeittoa

Olen tehnyt ruokaremonttia ennenkin, mutta en koskaan siinä laajudessa kuin nyt. Pysyvät muutokset saavat parhaimman lopputuloksen, kun ne tapahtuvat hitaasti ja asioista selvää ottaen. 14 vuotta sitten jätin perunan pois, sen sisältämän tärkkelyksen takia - ja huomasin pian, että vatsaturvotus hävisi miltei kokonaan. Joskus kun perunaa tekee kauheasti mieli ja sitä sitten syön, vatsaa vääntää niin etten meinaa liikkumaan päästä. Sitten jäi hiivaa sisältävät tuotteet, valkoiset viljat, maito maitona ja viimesimpänä valkoinen sokeri. Hapanmaitotuotteita olen vielä käyttänyt, mutta nykyisessä ruokaremontissa haluan nekin korvata jollain muulla, ainoastaan vähäisessä määrin luomuvoi ja juustot tulisivat jatkossa olemaan maitotuotteita, jotka ruokavaliooni kuuluisivat. Ravintoasioista olen nykyisin entistä enemmän kiinnostunut. Ei ole hälläväliä sille, mitä syömme. Kaikella on merkityksensä. Näihin seikkoihin liittyen sekä retkeilystä pitävänä haluankin opetella sellaisen retkiruoan tekemistä, mikä sopii omaan ruokavaliooni. Siksi porkkanakeittoa eikä käristemakkaraa.


Olin kotona valmiiksi kuorinut ja pilkkonut muutaman porkkanan, yhden sipulin sekä pari valkosipulinkynttä. Ne kulkivat mukana pakasterasiassa. Kookosmaitopurkissa on kätevä kierrekorkki, joten sitä on helppo kuljettaa retkilläkin mukana. Vesi kulki muovikanisterissa. Porkkanat ja sipuli ensin kattilaan ja päälle sen verran vettä, että kasvikset peittyivät, mukaan keitokseen myös yksi gluteeniton kanaliemikuutio. Sitten kiehutin niin kauan, että porkkanat pehmenivät.


Minulla oli mukana myös valmiiksi pilkottua maustamatonta tofua. Lisäsin keittoon tofun ja jonkun verran kookosmaitoa. Annoin keiton hautua vielä viitisen minuuttia.  Sitten siirryin kotaan nuotion lämpöön ja nautin kuumasta keitosta. Älyttömän hyvää olikin, ehdottomasti paras retkiruokani koskaan. :) 

1 kommentti:

  1. Kun luin sun juttua ,tuli mieleen että mun tartteis tehä kans ruokaremontti, niin on vatsavaivoja. Ja kuinka kauniissa paikassa olit ruokailemaassa, silmät ja mielikin lepää, kuin jossain ravintolassa. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään myös Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisua.