keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kokkausretki

Säätiedotus lupasi tiistaille aurinkoista päivää. Ennuste näytti pitävän paikkaansa, joten toteutin suunnitelman, joka oli itänyt mielessä jo jonkun aikaa. Tein kokkausretken paikalle, joka on kesälämpimillä täynnä pieniä uimareita. Ei siis mikään kaksinen paikka, uimamonttu vaan, mutta sen reunamalle on rakennettu kiva tulistelupaikka, johon aurinko paistaisi varmasti. Niinkuin paistoikin. Eikä arkipäivän aamusta ollut muita ulkoilijoita, joten sain tehdä kokkauskokeilujani rauhassa. Mikäs oli kokatessa, keli antoi parastaan ja ympärillä rauhallinen metsikkö. Pääruoaksi valmistin homejuustolla täytettyjä herkkusieniä, jotka vielä kääräisin pekonilla. Osa niistä paistui pannulla, osa foliokäärössä hiilloksella. Pekoniherkkusienikääröjen kanssa samalla pannulla paistui valkosipulimarinoituja tofusiivuja. Tofun kanssa on vielä harjoittelua. Omatekoinen marinadi kyllä onnistui, mutta paistaminen ei käynyt niin joutuisasti, kuin olisi tarvinnut. Jouduinkin siirtämään kesken kaiken eväät pienempään kattilaan, jotta sain ruuat lähemmäksi liekkiä. Tässä kohtaa kävi mielessä, että kunpa olisikin ollut nuotiopannu, sillä paistaminen olisi varmasti ollut joutuisampaa.


Niin vain eväät kuitenkin valmistuivat ja pääsin syömään. Herkkusienet olivat todella maukkaita, vaikkakin hiilloksella foliossa paistuneet olivat ihan omaa luokkaansa. Pisteet siis menevät tällä kertaa foliokääröpaistamiselle.

Jälkiruuaksi oli foliokäärössä paistunut omena, johon lorautin soijavaniljakastiketta kuorrutteeksi. Nams, ihan taivaallisen hyvää. 

Syönnin jälkeen kävin kuvaamassa jäälle asennettua härpäkettä. Minä kyllä tiedän, mikä tämä on, mutta osaatkos sinä kertoa?

4 kommenttia:

 1. Paras paikka "syödä ulkona". Sääkin on ollut suosiollinen.

  VastaaPoista
 2. Napakelkka on hän ja nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hoijakka", täällä sanotaan.

   Poista
 3. Kyllä, parenpaa paikkaa saakin hakea, kivaa syödä ulkona nuotion ääressä ♥

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisua.