torstai 16. helmikuuta 2017

Hiljainen turistikohde

Joskus olen asettanut itselleni tavoitteen käydä pienillä päiväretkillä keskellä arkipäivää. Lähikohteita ei kovin montaa ole, mutta muutama on edelleen ollut käymättä. Edellisestä retkestä olikin jo aikaa. Liminganlahti on sopivan lähellä. Talvisydänaikaan paikalla ei ole vielä muuttolintuja, joten eipä ole bongareitakaan. Turistikohde oli kerrankin hiljainen. Päivä oli pilvinen, mutta iltapäiväksi oli jo luvattu aurinkoista. Mereltä kävi vinkkainen tuuli. Pakkasta ei ollut kuin muutama aste. Tuskailin jälleen kamerani kanssa. Kuinkahan monennen kerran jo mielessäni päätin, että olisi lähdettävä valokuvausoppiin. Harmitti nytkin, sillä olisin halunnut saada hyviä kuvia kauempana siintävistä meriheinäkasvustoista(kin). Jokin siinä askeettisessa kauneudessa silmääni miellytti.

Tuulessa huojuva koiranputken kukintokin olisi ollut kuvauksellinen. Aikani yritettyä napsia edes jonkinlaisia valokuvia, lähdin hakemaan autolta eväsrepun tarvikkeineen. Olin huomannut avonuotiopaikan lähempänä merta, joten suuntasin sinne. Latukone oli sujahtanut hetkeä aiemmin puiden välistä merelle. Jos olisi ollut sukset mukaan, olisin päässyt priimakuntoiselle ladulle ensimmäisenä. Vielä saman päivän aikana latua mainostettiin Facebookissa. Mieleen jäikin kytemään ajatus meren jäällä vietetystä hiihtopäivästä...


Kokkauspaikka oli hyvin tuulelta suojassa. Mukana oli risukeitin ja olinpa ottanut kuivia risujakin muovipussissa mukaan. Sain kahvivedet nopeasti valmiiksi. 

Omenalettujen paistoa varten mukana oli trangia. 


Vähän ennen kotiinlähtöä alkoi aurinko paistamaan. Olisi tehnyt mieli jäädä vielä kuvailemaan, mutta velvollisuudet kutsuivat. Samana päivänä auringonlaskun aikaan oli nähty upeita haloilmiöitä. Nyt se kaikki jäi näkemättä. Tosin nyt lohduttauduin sillä, että tuskinpa olisin osannut niistäkään kuvia ottaa. Ehkä sitten eläkeiässä on aikaa niin valokuvauskurssiin kuin kiireettömiin kuvausreissuihinkin. 

2 kommenttia:

  1. Hei, jostain mutkan kautta löysin blogiisi. Ihania talvipäiväkuvia ja niin herkullisen näköisiä omenalettuja! Iloa talveesi !

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisua.